Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Refugiații ucrainieni care trăiesc în Germania nu vor fi obligați să lupte în războiul cu Rusia

Refugiații ucrainieni care trăiesc în Germania nu vor fi obligați să lupte în războiul cu Rusia. Mobilizarea soldaților Ucrainieni nu va avea o consecință asupra refugiaților potrivit ministrului justiției german, Marco Buschmann.

"Nu se pune problema să forţăm oamenii să efectueze serviciul militar obligatoriu sau serviciul militar împotriva voinţei lor", a declarat Buschmann pentru dpa.

Datorită faptului că refugiaților li s-a dat dreptul de a munci printr-o procedură fără complicații, aceștia vor fi integrați în societatea germană.

"Până la urmă, scopul nostru este ca mai mulţi oameni din Ucraina să lucreze şi mai puţini să trăiască din ajutor social", a mai spus el.

Armata ucrainiană are nevoie să mobilizeze 450.000 până la 500.000 de soldaţi în plus.

Chiar dacă Ministrul Apărării ucrainiene a făcut apel la toți bărbații ucrainieni care trăiesc peste hotare să se întoarcă și să apere țara, cei din Germania nu vor fi obligați.

"Nu-mi pot imagina că - în contextul în care Constituţia noastră stipulează că niciun cetăţean german nu trebuie să efectueze serviciul militar împotriva voinţei lui - putem forţa oamenii din alte ţări să facă acest lucru", a spus Buschmann.

Sute de mii de ucraineni sunt înregistraţi ca refugiaţi de război în Germania şi în alte ţări. Oficial, bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani care sunt apţi de serviciul militar nu au voie să părăsească ţara, dar mulţi au reuşit totuşi să facă acest lucru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE