Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reforma pensiilor speciale, amânată. Proiectul reprezintă o țintă în PNRR

Coaliția de la guvernare amână reforma pensiilor speciale pentru jumătatea anului viitor. Miniștrii Marius Budăi și Marcel Boloș au transmis că implementarea PNRR nu va fi afectată de această întârziere, în ciuda termenului prevăzut la 31 decembrie. Cei doi oficiali spun acum că legea poate fi promulgată în lunile următoare.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că Guvernul și Comisia Europeană negociază în continuare reforma pensiilor speciale.

„Aștept discuțiile finale cu Comisia. Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare.

Comisia a spus că ne recomandă să nu ne grăbim, ne mulțumește că am fost deschiși la dialog și să discutăm până ajungem la un acord final”, a declarat Marius Budăi.

De asemenea, ministrul Marcel Boloș susține că România poate implementa reforma pensiilor speciale până la jumătatea anului viitor.

„Până la cererea de plată numărul 3, pe care urmează să o depunem în intervalul martie - aprilie, până la finalul lunii iunie, România trebuie să clarifice împreună cu Comisia Europeană și să închidă validarea jalonului”, a explicat Boloș.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, proiectul pentru reforma pensiilor speciale se află de două săptămâni pe masa premierului Nicolae Ciucă. Pentru a ajunge în Parlament draftul de act normativ trebuie să primească avizul Guvernului. Abia apoi va intra în dezbatere și va primi votul din partea forului legislativ. Reforma pensiilor speciale reprezintă o țintă pentru România prevăzută în PNRR. Surse de la Bruxelles susțin că statele membre pot îndeplini ținte și la două-trei luni de la termenul prevăzut în calendar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE