Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția unei directoare de liceu după declarația lui Klaus Iohannis: "Greva are toate temeiurile să continue"

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I.L.Caragiale din București, a vorbit, în direct la Euronews România, despre situația incertă din învățământ.

Directoarea este de părere că președintele nu are dreptate când spune că greva în învățământ nu mai are un temei.

Andreia Bodea, directoare: "Sunt convinsă că din punctul de vedere al președenției nu mai are niciun temei să continue (n. red. greva în educație). Din punctul meu de vedere greva are toate temeiurile din lume să continue.

Într-un moment atât de delicat și de critic și în situația în care crește gradul de nemulțumire, să spunem că niște sintagme pe care președintele Iohannis le-a folost nu au fost cele mai fericite. Mă refer la acea sintagmă: "Cine îndrăznește?"

Din punctul meu de vedere verbul a îndrăzni este nepotrivit folosit."

Guvernul a mărit salariile profesorilor joi, 1 iunie, printr-o ordonanță de urgență. În ciuda acestui fapt, liderii de sindicat au spus că greva continuă.

Andreia Bodea, directoare: "(N. red. Oferta dată de Guvern) se înscrie în continuare sub nivelul a ceea ce profesorii au solicitat. Deja pare că lucrurile s-au hotărât, în ciuda faptului că răspunsul profesorilor din teritoriu, prin vocea sindicaliștilor, a fost că nu acceptă această ofertă, totuși ea s-a hotărât printr-un OUG.

Apropierea examenelor face ca această situație să devină critică. Liderii de sindicat ne-au spus aseară (n. red. 1 iunie) că după ce vor avea o decizie de la profesori, luni seara știm și noi ca directori ce să le transmitem părinților și elevilor pentru ziua de marți: se vine sau nu se vine la școală. Până luni seara nu cred că vom avea un răspuns clar."

În contextul în care evaluarea națională și examenele de bacalaureat bat la ușă, directoarea a spus că există șansa de a se ajunge la un compromis în favoarea elevilor.

Andreia Bodea, directoare: "Întotdeauna există șansa să se ajungă la un compromis. Există o singură condiție: acele compromisuri să nu fie atât de grave încât să producă efecte catastrofale."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE