Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția Ministerului Apărării, despre bucățile dintr-o dronă rusă care ar fi căzut pe teritoriul României

Reprezentanții Ministerului Apărării au anunțat că, până în acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să confirme ipoteza potrivit căreia părți dintr-o dronă implicată în atacurile lansate de Rusia asupra portului ucrainean Izmail au căzut accidental pe teritoriul României.

Reacția Ministerului Apărării vine ca urmare a informațiilor transmite de reprezentanții autorităților din comuna Ceatalchioi, județul Tulcea.

”O echipă de specialiști din cadrul Forțelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la fața locului pentru a investiga situațiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

MApN: Dronele folosite de Rusia în aceste atacuri ilegale și nejustificate nu au intersectat în niciun moment spațiul aerian al României

”În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localitățile din Ismail și Reni, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. Dronele utilizate de Federația Rusă în aceste atacuri ilegale și nejustificate nu au intersectat în niciun moment spațiul aerian al României”, au mai precizat reprezentanții MApN.

De asemenea, Ministerul Apărării a anunțat că ”a întărit măsurile de vigilență, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian, stabilite prin planurile naționale și aliate, și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE