Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest inedit la casa lui Rishi Sunak. Premierul Angliei, numit "piroman climatic"

Casa lui Rishi Sunak a fost obiectul unui protest inedit. Niște activiști Greenpeace s-au urcat pe locuința premierului Angliei și au învelit-o într-un fel de pânză neagră. Momentul protestului a fost ales când premierul nu era acasă, după ce anunțase că va pleca într-o călătorie programată.

Protestatarii au vrut să atragă atenția asupra politicii Guvernului de a continua forajele pentru petrol în Marea Nordului, în largul coastei britanice. În timp ce patru persoane se aflau pe casa lui Sunak și întindeau pânza, alți doi țineau un banner, în curte, pe care scria "Rishi Sunak - Profituri din petrol pentru viitorul nostru?"

Casa lui Rishi Sunak, acoperită cu o pânză neagră

Guvernul de la Londra a promis că va acorda multe licențe pentru extracția de petrol și gaze naturale din Marea Nordului, pentru ca țara să devină independentă energetic. Iar în decembrie, Rishi Sunak a aprobat redeschiderea unei mine de cărbune, după mai multe decenii.

Potrivit Guvernului, poliția a ajuns rapid la casa lui Rishi Sunak, din nordul Angliei, conform Reuters.

"Nu o să ne cerem scuze pentru o abordare corectă în ceea ce privește securitatea energetică, folosind resursele pe care le avem, aici, la noi acasă, astfel încât să nu mai fim niciodată dependenți de agresori cum e Putin pentru energia noastră. Avem nevoie disperată ca premierul să fie un lider climatic, nu un piroman climatic", a precizat Greenpeace UK într-un comunicat.

Când premier era Theresa May, Marea Britanie și-a asumat să atingă nivelul zero de emisii până în 2050. Astfel, Guvernul a accelerat capacitatea de producție a energiei regenerabile. De la numirea sa, Rishi Sunak a spus că a făcut "o treabă mai bună" decât guverne din alte țări în privința reducerii emisiilor de carbon.

Potrivit unui sondaj, 67% dintre votanți consideră că guvernul nu se ocupă cum trebuie de problema schimbărilor climatice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE