Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția lui Horațiu Moldovan după ce s-a transferat la Atletico Madrid: "Nu se refuză. Încă sunt confuz, parcă nu-mi vine să cred"

Horațiu Moldovan a rămas surpins că a ajuns la Atletico Madrid, una dintre cele mai mari și bogate echipe ale Europei. Rapid l-a vândut cu 800.000 de euro pe portarul de 26 de ani. Ultimul său meci pentru Rapid a fost cel cu FC U Craiova 1948, câștigat de giuleșteni cu 4-3. La final, Moldovan a vorbit despre transfer.

Horațiu Moldovan, după transferul la Atletico Madrid: "Nu se refuză"

"Probabil că da (n.r.: a fost ultimul meci la Rapid), mi-am dat acordul pentru noua echipă, aștept să văd ce urmează. Normal că ai emoții când se vorbețte de Atletico Madrid, este una dintre primele echipe ale lumii, e eceva incredibil.

Nu am vorbit cu domnul Șucu, îi mulțumesc, știu că sunt foarte respectat aici, mulțumesc și conducerii și tuturor suporterilor că m-au apreciat aici și mă bucur că am făcut parte din acest grup. Regret că nu am câștigat un trofeu, dar sper ca, în vară, să îmi țină băieții o medalie", a spus Horațiu Moldovan, în conferința de la finalul partidei.

Întrebat dacă nu se teme de concurența cu slovenul Jan Oblak, Moldovan a fost sincer. El a recunoscut că a avut mai multe oferte, printre care cele de la Betis Sevilla, Celtic sau FC Basel.

"De ce Horațiu Moldovan și nu Virgiul Drăghia? Cam asta e întrebarea. Nu cred că ai cum să refuzi Atletico Madrid. Știu că a fost și Betis pe fir, am fost foarte aproape, dar Atletico Madrid e de nerefuzat.

Cred că e o mândrie și o onoare să am astfel de colegi, probabil acum patu ani nu puteam nici în filmele SF să mă gândesc că voi fi căutat de un asemenea club. Asta înseamnă că am făcut o treabă bună atât la națională, cât și la Rapid, am luat lucrurile pas cu pas, nu m-am grăbit și am așteptat ce este mai bun pentru mine", a precizat Moldovan.

Concurentul pe post al lui Moldovan, Jan Oblak, câștigă 12 milioane de euro pe an, net

Jan Oblak, titularul postului de portar la Atletico Madrid, este considerat unul dintre cei mai buni portari ai lumii. El este și pe locul al treilea în topul portarilor cu cele mai mari salarii din lume, 12 milioane de euro pe an.

La Atletico, Moldovan va fi remunerat cu 800.000 de euro pe an, în primul său sezon, urmând ca salariul său să crească de la an la an.

Astfel, o asemenea concurență ar putea însemna pentru Moldovan pierderea echipei naționale a României, acolo unde a bifat 8 selecții.

"Nu pot răspunde la aceste întrebări, cred că mai sunt 6 luni până la Campionatul European. Important e să fiu sănătos și vom vedea. Nu am vorbit cu Mister Edi, am vorbit cu Leo Toader, cu care am o relație foarte strânsă, mi-a spus că îmi urează baftă și vedem.

Le mulțumesc suporterilor, m-am simțit fotbalist, m-am simțit fenomenal la Rapid și sper să mă bucur pentru ei și să câștige un trofeu. Primului coleg căruia i-am spus că plec a fost Virgil Drăghia, cu care am o relație foarte strânsă și sper să fie următorul portar al Rapidului și să o facă foarte bine", a spus Moldovan.

Horațiu Moldovan este al doilea jucător român care face pasul la o echipă uriașă în acestă iarnă, după ce Radu Drăgușin a ajuns la Tottenham și a devenit cel mai scump fotbalist român.

"M-am bucurat foarte mult pentru Radu Drăgușin, chiar i-am scris. Sper să joace cât mai mult, a demonstrat că are foarte mare valoare. Față de mine, nu știu, încă sunt confuz, parcă nu-mi vine să cred", a recunoscut Moldovan.

În urmă cu patru ani, Moldovan îl algea pe Jan Oblak pe jocurile pe calculator Play Station.

"Cred că și acum un an îl alegeam la FIFA pe Oblak. Sper să fie o experiență foarte frumoasă, cred că am multe de învățat de la el, e în primii trei portari din lume. Cred că a fost puțin mai greu, a fost încărcătură destul de mare în aceste zile, au fost foarte multe discuții, și cu Betis, și cu Celtic, și cu alte echipe. Era foarte greu", a concluzionat Moldovan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE