Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția hairstylist-ului Cristian Pascu după ce a fost eliberat din funcție la două zile după ce fusese numit de Guvern

Cristian Pascu a fost revocat din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, la doar două zile după ce fusese numit de Guvern. El avea și rang de subsecretar de stat. Însă numirea sa inițială a stârnit un scandal uriaș, având în vedere că el este de profesie frizer sau hairstylist, iar mulți au spus că nu are nicio legătură cu funcția în care a fost numit.

Între timp, pe fondul efectului iscat, Cristian Pascu a avut o replică, în exclusivitate pentru Euronews România.

Cristian Pascu a fost vicepreședinte al ONJ două zile

"Am intrat în politică acum 5 ani crezând că pot schimba ceva în țara asta! Constat însă că am ajuns un infractor național hărțuit 48 de ore pentru că sunt FRIZER si am terminat facultatea la 32 de ani.

Provin dintr-o familie modestă financiar și am terminat-o atunci pentru ca muncesc de la 16 ani, iar după liceu, m-am înscris la Facultatea de Construcții unde am studiat 3 ani, facultate pe care însă nu am reușit să o termin deoarece munceam în același timp.

Mi-am dorit foarte mult sa ajung un bun profesionist și, în loc să încerc să termin Facultatea de Construcții, am strâns toți banii câștigați până în acel moment și am mers în Londra, unde am investit în cursuri de specializare la cel mai inalt nivel.

M-am întors în țară și am pus bazele unui antreprenoriat pe care l-am dezvoltat încet și sigur. Am plătit taxe și impozite pentru sute de angajați.

La 27 de ani, mi-am permis financiar să încep Facultatea de Drept pentru a mă ajuta la toate contractele comerciale încheiate în activitatea mea managerială.

Sunt hairstylist și am școlarizat sute de elevi cărora le-am pus o meserie în brațe, oameni care acum plătesc taxe și impozite, pe care țara acum îi numește peiorativ FRIZERI.

DE CÂND ESTE O RUȘINE ÎN ACEASTĂ ȚARĂ SĂ AI O MESERIE?

În ultimele 48 de ore am constatat cu stupoare că a fi frizer este nedemn pentru o funcție.

Am acceptat aceasta funcție de vicepreședinte ONJN, după 2 luni de verificare la sânge, din toate punctele de vedere.

Pentru ce am fost propus de echipa mea din PNL?

Pentru că vin din lumea afacerilor, pentru că știu să citesc și să interpretez legislație, pentru că înțeleg limita între interesul jucătorilor din piață și interesul public, pentru că știu să formez echipe competente și înțeleg mizele.

Am intrat în politică pentru a crea un mediu favorabil de business cu integritate și etică.

Mulțumesc conducerii PNL pentru numire și susținere dar mai ales pentru faptul că au înțeles că nu pot accepta să fiu linșat mediatic pentru faptul că am o meserie."

Cristian Pascu este consilier PNL sector 6 București

Supranumit "frizerul vedetelor", Cristian Pascu a fost eliberat din funcția de vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Decizia premierului a venit la doar două zile de la numire, timp în care Ciolacu a fost criticat pentru că a promovat un om care nu are niciun fel de pregătire în domeniu.

Pascu a intrat în politică prin filieră PNL, iar acum este consilier al Sectorului 6 al Capitalei. Propunerea oficială de numire a venit de la ministrul Finanțelor, însă Marcel Boloș a admis că nici măcar nu i-a citit CV-ul și că nici nu îi cunoaște activitatea.

Cristian Pascu nu a avut până acum nicio legătură cu industria jocurilor de noroc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE