Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacția diplomației de la Minsk după ce un activist din Belarus a fost distins cu premiul Nobel pentru Pace. „Alfred Nobel se răsucește în mormânt”

Ministrul de Externe din Belarus, Anatoly Glaz, a declarat că deciziile Comitetului Nobel sunt „politizate”, iar „Alfred Nobel se răsucește în mormânt”, după ce Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat unor activişti din Belarus, Rusia şi Ucraina.

Reprezentanții Ministerului de Externe din Belarus au reacționat după ce Comitetul Nobel a anunțat că printre cei laureați cu Premiul Nobel pentru Pace se numără activistul belarus Ales Bialiatski.

„În ultimii ani, după cum știți, numeroase decizii fundamentale ale Comitetului Nobel (și vorbim despre Premiul Nobel pentru Pace) au fost atât de politizate încât, scuzați-mă, Alfred Nobel se răsucește în mormânt”, a declarat Anatoly Glaz, ministrul de Externe al Belarusului, pe Twitter.

Reacția diplomației de la Minsk vine după ce activistul belarus Ales Bialiatski, organizaţia rusă de apărare a drepturilor omului Memorial şi organizaţia ucraineană Centrul pentru Libertăţi Civile au fost distinși cu Premiul Nobel pentru Pace din 2022, pentru eforturile lor de a documenta abuzurile asupra drepturilor omului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE