Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Reabilitarea clădirilor cu risc seismic, la mare cerere. Ministrul Dezvoltării: ”Sunt până acum 475 de cereri”

Publicat de: Euronews

Programul de realibilitare a clădirilor cu risc seismic a atras aproape 500 de cereri de finanțare, a căror valoare depășește bugetul alocat de 3 miliarde de euro.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Adrian Veștea, a declarat în direct la Euronews, că răspunderea pentru accesarea programului de finanțare aparține autorităților locale.

Clădirile cu risc seismic pot fi nominalizate doar cu o evaluare prealabilă - făcută de proprietari - răspunderea e a unităților administrativ teritoriale.

Doar pe parcursul acestui an avem 475 de cereri de 3.750.000 de lei. În ceea ce privește clădirile publice și rezidențiale, responsabilitatea revine autorităților publice locale.

Nu poți să reabilitezi 100% din bugetul de stat pentru că nu e corect față de cei care își fac singuri.

Sunt aceste programe unde trebuie să existe o contribuție și din partea cetățenilor și a autorităților.

În ceea ce privește clădirile reabilitate, pot spune că valoare 3 miliarde de euro reprezintă sume care cu siguranță nu vor fi doar cele alocate, vor fi și chetuieli neeligibile și trebuie susținute de autoritățile locale.”, a declarat Adrian Veștea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE