Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect: Închirierea clădirilor cu clasa I de risc seismic, interzisă prin lege

Închirierea apartamentelor din blocurile încadrate în clasa I de risc seismic va fi interzisă, conform unui proiect de lege, până la consolidarea acestora.

De asemenea, chiriașii care în prezent se află în blocuri cu bulină roșie vor fi evacuați temporar până la finalizarea procesului de consolidare.

Va fi interzisă și organizarea de evenimente în astfel de locații, dacă la evenimentele respective vor participa mai mult de 50 de persoane.

Proiectul, depus în Parlament după cutremurele din Oltenia

Toate aceste prevederi incluse în proiectul de lege depus în Parlament vin ca urmare a numărului mare de cutremure care s-au produs în zona Olteniei, în ultima perioadă.

În prezent există aproape 2.700 de clădiri încadrate în categoria I și II de risc seismic în România, iar majoritatea se află în Capitală, în București, conform unui raport publicat de Ministerul Dezvoltării.

Pentru a intra în vigoare, acest proiect de lege trebuie să fie adoptat atât de Senat cât și de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Mai apoi, proiectul trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis, iar în cele din urmă publicat în Monitorul Oficial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE