Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rachetele lansate de China au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Ministrului Apărării japonez: ”Amenințare serioasă la adresa securității naționale”

Cinci rachete balistice lansate de Armata chineză în timpul unui exercițiu militar au aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei. Ministrul japonez al Apărării a reacționat imediat, spunând că manevrele sunt considerate ”amenințări grave la adresa securității naționale a Japoniei și la adresa cetățenilor japonezi”.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a afirmat că toate cele cinci rachete au aterizat în zona economică a Japoniei, la sud-vest de insula Hateruma în prefectura Okinawa.

Potrivit Associated Press, Kishi a precizat că Guvernul de la Tokyo a protestat față de aceste manevre militare pe care le consideră ”amenințări serioase la adresa securității naționale a Japoniei și la adresa siguranței japonezilor”.

Armata chineză a lansat joi rachete de precizie în strâmtoarea Taiwanului, la scurt timp de la începerea unor importante exerciții militare în jurul insulei revendicate de Beijing. Desfășurarea manevrelor militare a dus la intensificarea tensiunilor în regiune. Oficialii de la Beijing susțin că este vorba despre cele mai importante manevre militare din istoria Chinei, drept răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

China a lansat proiectile cu rază lungă de acțiune, potrivit unui comunicat al aripii militare a Partidului Comunist chinez. De asemenea, armata chineză a lansat mai multe rachete convenționale în apele teritoriale de la est de Taiwan. ”Toate rachetele și-au atins ținta cu precizie”, au precizat oficialii chinezi.

În replică, Ministerul Apărării din Taiwan a precizat că a monitorizat lansarea rachetelor chinezești de tip Dongfeng în cursul zilei de joi cu ajutorul sistemelor de supraveghere. De asemenea, a fost depistată lansarea de rachete cu rază lungă de acțiune în apropierea insulelor Matsu, Wuqiu și Dongyin.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE