Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre dublurile președintelui rus: ”Avem un singur Putin”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului dezminte din nou povestea dublurilor lui Vladimir Putin. Noua declarație a lui Dmitri Peskov vine după ce o agenţie de presă rusă a descris drept „mituri” „dublurile” lui Vladimir Putin.

”Avem un singur Putin”, a declarat Peskov la o expoziţie naţională.

”Acum, 'experţii' fac presupuneri - sunt trei sau patru şi pe care acum îi vedem în fiecare zi - în această dimineaţă au depus flori la monumentul lui Minin şi Pojarski - aceasta este a treia sau a patra 'dublură', nu este clar”, a scris agenția de stat rusă Tass.

Ce spune un oficial ucrainean

Analizând diferitele discursuri ale lui Putin cu ajutorul tehnologiei moderne bazate pe inteligență artificială, experții japonezi au ajuns la concluzia că cel mai probabil președintele rus are cel puțin două dubluri a scris Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului afacerilor interne al Ucrainei, pe X, fosta rețea Twitter.

Analiza a plecat de la identificarea „adevăratului” Putin, stabilindu-se că liderul rus a participat la parada militară care a avut loc în Piața Roșie în mai 2023. După ce au comparat trăsăturile faciale ale acestui Putin cu cel care a traversat Podul Crimeei cu o mașină Mercedes în decembrie 2022, experții japonezi au găsit similitudini în proporție de doar 53%.

O asemănare și mai mică, de doar 40%, a fost găsită între „Putin de la paradă” și personajul care a vizitat orașul ucrainean Mariupol în martie 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE