Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pugiliştii Fabian Stroe şi Matei Nastasiuc, medaliați cu aur la Europenele de juniori din Ploiești

Fabian Stroe şi Matei Nastasiuc sunt campioni europeni la box. Cei doi au câştigat medaliile de aur, duminică, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Ploieşti, a relatat Agerpres.

Fabian Stroe, boxerul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, l-a învins la puncte în ultimul act pe armeanul Aren Kharatyan (4-1), la categoria 56 kg. A fost primul titlu european obţinut de România la această ediţie a Campionatului European de Box pentru Juniori şi cea mai importantă performanţă a carierei pentru Fabian Stroe, care va împlini 16 ani în septembrie anul acesta, potrivit csmploiesti.ro.

„Medalia este cu atât mai preţioasă cu cât am câştigat-o aici, acasă, în faţa prietenilor, a familiei, a antrenorilor care m-au crescut ca sportiv”, a spus Fabian Stroe, conform sursei menționate mai sus.

Matei Nastasiuc (cat. 80 kg) a câştigat greu finala, la puncte (3-2), contra armeanului Haik Gahramanian.

Cele trei reprezentante ale României care au boxat în finalele de duminică au pierdut meciurile şi au rămas cu medaliile de argint.

La cat. 50 kg, Rebeca Micaela Muller a fost învinsă la puncte de englezoaica Hollie-Rose Haskins (2-3).

În limitele cat. 54 kg, Rocio Trigos Bucur a pierdut finala cu ucraineanca Maria Mandziuk (1-4).

Denisa Elena Manu a fost întrecută de turcoaica Havvanur Kahtuda prin KO tehnic în prima repriză la finala cat. +80 kg, potrivit Agerpres.

Trăgând linie, avem motive de mândrie. România a încheiat cu un bilanţ de 18 medalii, două de aur, trei de argint şi 13 de bronz: Nicholas Boncu (cat. 48 kg), Renato Nica (cat. 54 kg), Mario Ciprian Iofciu (cat. 57 kg), Daniel Adrian Grigorie (cat. 60 kg), Alexandru Ovidiu Suvache (cat. 66 kg), Leon Andrei Măjer (cat. +80 kg), Silvia Mihaela Meltzer (cat. 46 kg), Mirela Elisa Cojocaru (cat. 57 kg), Amalia Ţugui (cat. 63 kg), Eliza Denisa Şopterean (cat. 66 kg), Emanuela Smarandache (cat. 70 kg), Angela Emilia Tatu (cat. 75 kg), Maria Ioana Bodeştean (cat. 80 kg).

România a aliniat 26 de pugilişti, 13 la masculin şi 13 la feminin, la Europenele de juniori (15 şi 16 ani), numărul total al participanţilor fiind de 378, dintre care 260 la masculin şi 118 la feminin.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE