Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PSD și PNL împart poziții-cheie la nivelul Curții de Conturi. Cu cât sunt remunerate posturile

Coaliţia PSD-PNL lansează în procedură accelerată numirea unor noi vicepreședinți la ANCOM, arbitrul pieței de telecom. Tot cu această ocazie, partidele de guvernare și-au împărțit funcțiile vacantate și la nivelul Curții de Conturi. În curând se vor face numiri și la nivelul altor instituții, tot pentru posturi plătite pe bani grei.

La Curtea de Conturi, unul dintre posturile de vicepreședinte, ce urmează să fie vacantate de Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta și de Cosmin Nicula, va fi ocupat de Lucian Heiuș. Un astfel de post este remunerat  cu peste 5.000 euro, adică 27.000 de lei. 

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: ”Un om care  a fost prefect, care a fost șef de ANAF, șef de administrație financiară, cu o mare, mare experiență în domeniu. Credem că va face un lucru excepțional în următorii 9 ani la Curtea de Conturi.”

De asemenea, în cealaltă poziție de membru în Consiliu, doamna Ștefania Ferencz, timp de 12 ani, șefa de cabinet al primarului Emil Boc.”

Propunerea liberalilor pentru una dintre funcțiile de vicepreședinte al ANCOM este deputatul Pavel Popescu. Indemnizația pentru acest post ajunge la peste 30 de mii de lei.

Social democrații și liberalii încă negociază

Liberalii  vor să-și instaleze propriul om și în funcția de secretar general la nivelul Autorității Electorale Permanente.  Este vorba de Daniel Vlaicu, fost vicepreședinte al aceleași autorități. Astfel  PNL caută să controleze modul în care sunt organizate alegerile anul viitor. Vlaicu ar urma să aibă un venit lunar de peste 14 mii lei. 

Favorit pentru șefia ASF este Liviu Voinea, un apropiat al conducerii PSD. Reprezentant al României la FMI, Voinea îi va lua locul lui Nicu Marcu, cel căruia i se reproșează un mandat plin de scandaluri: falimentele City Insurance și Euroins, doi foști lideri de pe piața asigurărilor RCA. Odată cu numirea în funcție el ar urma să beneficieze de o indemnizație de peste 82 de mii de lei.

Liviu Voinea este unul dintre autorii noului pachet de masuri fiscal-bugetare. Și deloc surprinzător de la măsura de plafonare a indemnizațiilor pentru membrii din conducerile acestor instituții este exceptată și ASF, instituie la care Voinea va ajunge șef în maximum 2 luni. 

Rares Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: ”Unele  dintre venituri mi se par  absolut nesimțite și cred că ar trebui ajustate. În cazul celor 4 instituții chiar dacă ne vor spune unii și aleșii că este vorba de autofinanțare că e vorba de autorități de reglementare. Trebuie să revenim la normalitate, pentru că au fost prea multe lucruri anormale în veniturile din anumite companii de stat și autorități publice.”

Social democrații și liberalii încă negociază modul în care își vor împărți funcțiile la nivelul AMEPIP. Agenția-mamut ce va controla managementul companiilor cu capital de stat. Aici remunerația pentru un post de președinte sau posturi de vicepreședinți se ridică la peste 4.000 de euro. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE