Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

PSD, avertisment pentru coaliție. Paul Stănescu: Marcel Ciolacu va fi premier la sfârşitul lui mai; dacă nu, vom avea anticipate”

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a dat asigurări că liderul social-democrat Marcel Ciolacu va fi premier la sfârșitul lunii mai, avertizând că, în caz contrar, în România vor avea loc alegeri anticipate.

Prezent la conferința județeană PSD Vaslui, Paul Stănescu a vorbit despre rotativa la guvernare între liberali și social-democrați, în baza acordului semnat cu partenerii de guvernare.

„Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul", a afirmat Paul Stănescu, la Vaslui, conform Agerpres.

Marcel Ciolacu, despre schimbarea premierului: „Lucrurile sunt prevăzute într-un acord”

În schimb, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că discuțiile cu privire la schimbarea premierului nu sunt oportune în acest moment, amintind că rotaţia se va face potrivit acordului cu partenerii.

„Trecem printr-o perioadă în care intoxicăm România cu tot felul de ştiri false, intenţionat sau neintenţionat. Mi-aş dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu nişte ştiri false.

Rotaţia prim-miniştrilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord. Vă reamintesc că şi noi şi partenerii de la PNL şi de la UDMR şi de la minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că la un moment dat, când va fi oportun, vom sta de vorbă mai în detaliu. Lucrurile sunt prevăzute într-un acord. Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele", a declarat președintele Camerei Deputaților.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au fost prezenți vineri la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, în cadrul căreia Dumitru Buzatu a fost reales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene.

Distribuie

Taguri