Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestele din Georgia continuă. Cetățenii își doresc o țară liberă, europeană și fără influențe rusești

Protestele din Georgia continuă după ce partidul de guvernământ a propus o lege care le impune organizațiilor neguvernamentale care primesc mai mult de 20% dintre venituri de la donatori internaționali să se înregistreze ca agenți de influență străină.

Pe lângă studenți și membri ai organizațiilor neguvernamentale, astăzi a avut loc și un marș al femeilor georgiene. Acestea s-au adunat în fața parlamentului și au scandat împotriva controversatului proiect de lege.

Georgienii se opun legii „agenților străini”

Corespondentul Euronews din Tbilisi, Mariam  Kuk-hilava, spune că protestatarii au ajuns chiar lângă clădirea parlamentului georgian, iar oamenii au scandat „Nu!” legii rusești. La demonstrație s-au aflat membri ai organizațiilor neguvernamentale, ai societății civile, politicieni și cetățeni care se opun legii „agenților străini”, care a fost acceptată de Parlamentul georgian în primă lectură.

Studenți de la diferite universități s-au alăturat, de asemenea, demonstrației și spun că sunt în stradă pentru a apăra viitorul european al Georgiei.

Marșul femeilor

Un marș al femeilor a avut loc pentru a marca Ziua Internațională a Femeii și pentru a protesta față de controversatului proiect de lege susținut de Parlamentul georgian. Femeile s-au adunat după-amiază în fața clădirii parlamentului georgian fiind primele care au venit în fața instituției.

Sloganul protestului a fost „NU controlului total! NU legii rusești!”. Cetățenii georgieni arată clar că vor să trăiască într-o Georgie liberă și europeană, în afara influențelor rusești. Oamenii spun de asemenea că sunt dispuși să continue să protesteze până când Parlamentul Georgiei va retrage legea.         

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE