Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste la granița georgiană cu Rusia. Mulți ruși s-au refugiat în capitala Georgiei de când a început războiului

Publicat de: Euronews

Sute de protestatari s-au deplasat în convoaie de la Tbilisi către punctul de trecere a frontierei ruso-georgiene din Larsi. Aceștia își exprimă nemulțumirea cu privire la exodul cetățenilor ruși în Georgia.

Protestul a fost organizat de partidul politic georgian Droa, pe fondul numărului tot mai mare de ruși care ajung în această țară, de când Vladimir Puțin a anunțat recent o mobilizare parțială.

„Georgia este ocupată de Rusia, la fel cum o parte din Ucraina este încă ocupată de Rusia, de aceea nu sunt bineveniți aici ca prieteni sau frați. Dacă vor să schimbe ceva în țara lor, dacă nu sunt de acord și dacă sunt împotriva războiului și a mobilizării, trebuie să rezolve aceste probleme acasă”, a spus Mihail Ulianin, activist ucrainean

Și Finlanda a anunțat că în weekendul trecut au intrat în țară mai mulți ruși decât în oricare altă perioadă din acest an. Poliția de frontieră a declarat că aproape 8.600 de ruși au intrat sâmbătă în Finlanda prin granița terestră.

„Aici, în Vaalimaa, traficul a crescut de miercurea trecută, când Rusia a anunțat mobilizări parțiale în țară. În prezent, avem până la 40% (creștere) de trafic”, a spus Jesse Pirttinen, locotenent grănicer la Vaalimaa.

Bărbații ruși intră și în Kazahstan pentru a evita să fie chemați să lupte în Ucraina. Autoritățile din Kazahstan au declarat că 98.000 de ruși au intrat până acum în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE