Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste la București față de atacul Rusiei. Manifestări similare au fost organizate în Praga și Roma

Câteva zeci de refugiați ucraineni s-au strâns aseară în fața ambasadei țării lor la București pentru a-și susține compatroții. Ei au pornit apoi în marș spre ambasada Rusiei, unde au scandat sloganuri împotriva lui Vladimir Putin. La Praga și la Roma au avut loc acțiuni similare, prin care manifestanții au condamnat cele mai recente atacuri cu rachete asupra populației civile din Kiev.

Aflat în mijlocul protestatarilor, ambasadorul Ucrainei la București a exclus o rezolvare politică a conflictului cu Rusia printr-o negociere cu Vladimir Putin.

„Aceasta este poziția pe care ei (Rusia) au adoptat-o. Nu sunt pregătiți să poarte nicio discuție politică serioasă, de aceea poziția Ucrainei este că nu putem discuta cu actuala conducere a Rusiei, dar suntem pregătiți pentru negocieri cu Rusia”, a declarat Ihor Prokopchuk.

VEZI GALERIA
9 imagini

Proteste similare în Europa

Sute de protestatari s-au strâns și la Praga, unde au înscenat un fals referendum pentru anexarea enclavei rusești Kaliningrad.

La Roma, manifestanții au purtat afișe cu Vladimir Putin, caricaturizat ca Adolf Hitler, și au scandat ,,Jos labele de pe Ucraina!" și ,,Criminalule!"

„Este o răzbunare pentru podul din Crimeea. Este pur și simplu o răzbunare. Ne-am așteptat la asta, dar nu ne-am așteptat la un atac masiv, cu atât de multe bombe, pentru că au fost foarte multe bombe la Kiev și în alte orașe”, a declarat un protestatar.

Atacul cu rachete lansat de Rusia asupra Ucrainei s-a desfășurat în 14 regiuni, departe de linia frontului și, potrivit autorităților ucrainene, s-a soldat cu 64 de victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE