Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest al pensionarilor la Guvern și la sediile Prefecturilor din țară după refuzul creșterii pensiilor

Sindicatele care reprezintă pensionarii la nivel național organizează marți un protest la Guvern, precum și la sediile tuturor prefecturilor din țară. Oamenii cer autorităților să respecte obligația prevăzută în Constituție de a îmbunătăți nivelul de trai prin creșterea pensiilor.

Protestatarii ies în stradă, fiind nemulțumiți de refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederilor Legii nr. 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor, notează Agerpres.

"Federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari organizează în ziua de 11 octombrie 2022, la ora 10.00, pichetarea Guvernului - Piaţa Victorei - precum şi sediile tuturor prefecturilor din ţară, pentru a face cunoscute cererile organizaţiilor de pensionari privind soluţionarea gravelor probleme cu care se confruntă milioane de seniori ai României: creşterea preţurilor la curentul electric şi la gazele naturale, la produsele alimentare, scăderea cu 19% a pensiei reale, toate acestea devastând viaţa pensionarilor”, se arată în comunicatul transmis de de către Federaţia Naţională a Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor şi Federaţia Unirea a Pensionarilor.

Protest al pensionarilor la Guvern și la sediile Prefecturilor din țară. Sindicaliștii vor creșterea pensiilor cu peste 20%

Federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari cer creşterea cu 26% a pensiilor chiar din luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru 2023 să nu se prevadă nicio sumă. Din estimările sindicaliștilor, 12 miliarde de lei vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE