Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protestatarii au acoperit sediul BBC din Londra cu vopsea roșie

Sediul BBC din Londra a fost ținta unui atac sâmbătă dimineață. Imaginile postate pe platforma X de prezentatoarea Victoria Derbyshire arată sediul acoperit cu vopsea roșie. Ea a scris ”Tocmai am ajuns la serviciu. Aceasta este intrarea principală la BBC în această dimineață”.

Videoclipuri și imagini distribuite pe rețelele de socializare arată intrarea în clădire închisă, cu panouri metalice de avertizare "curățenie în curs".

Poliția metropolitană din Londra a declarat că incidentul nu a fost legat de niciun grup de protest.

"Avem cunoștință de daune criminale la o clădire din Portland Place, W1A", au declarat aceștia într-o declarație, adăugând că "în acest moment nu există nicio sugestie că acest lucru ar avea legătură cu vreun grup de protest", potrivit Euronews.com.

BBC, criticat modul în care acoperă conflictul din Israel

Postul BBC a fost criticat pentru modul în care acoperă mediatic conflictul israeliano-palestinian. Un purtător de cuvânt al BBC a semnalat că acest post lucrează pe baza manualului său stilistic şi a subliniat că ia "foarte în serios" limbajul folosit, potrivit Agerpres

"Oricine vede sau ascultă relatările noastre va auzi cuvântul 'terorist' folosit de multe ori. Este atribuit celor care-l folosesc, de exemplu, guvernul Regatului Unit. Aceasta este abordarea avută în vedere timp de decenii şi ea este în linie cu cea a altor posturi. BBC este un post independent editorial a cărui misiune este de a explica cu precizie ceea ce se întâmplă 'pe teren' pentru ca audienţa noastră să-şi poată forma propria opinie", a explicat reprezentantul postului.

Postul a răspuns astfel comentariilor făcute de mai mulţi lideri conservatori şi de liderul laburist Keir Starmer, care au semnalat că Hamas este o organizaţie pe care statul britanic o consideră teroristă şi ea este interzisă în Regatul Unit.

Veteranul corespondent extern al BBC, John Simpson, a amintit pe reţeaua socială X că "politicienii britanici ştiu perfect de ce BBC evită cuvântul 'terorist' şi, de-a lungul anilor, în discuţii private mulţi dintre ei au fost de acord cu asta".

"Etichetarea cuiva drept terorist înseamnă să manifeşti un parti-pris şi să nu mai tratezi situaţia cu imparţialitatea cuvenită. Rolul BBC este de a prezenta faptele în faţa audienţei şi să o laşi să decidă ce crede, în mod onest", explică acelaşi jurnalist.

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a indicat miercuri la postul de radio privat LBC că BBC trebuie să-şi "regleze busola morală" şi să-şi revizuiască poziţia editorială. "Ceea ce Hamas a făcut, ca organizaţie teroristă interzisă - ceea ce înseamnă că este ilegală în Regatul Unit, este ilegal să-i sprijini - este că a masacrat persoane nevinovate, bebeluşi, oameni care participau la un festival, pensionari", a susţinut acelaşi ministru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE