Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest în Piața Victoriei. Manifestanții cer dreptate pentru 10 august

Se împlinesc 4 ani de la protestul din 10 august, mitingul Diasporei, care a degenerat în violențe între protestatari și jandarmi. Nici până acum ancheta nu a lămurit cine a comandat intervenția în forță a jandarmilor chiar și împotriva manifestanților pașnici. Mai multe ONG-uri au organizat astăzi un protest în Piața Victoriei și cer dreptate pentru victimele de atunci.

La protest s-au adunat zeci de persaone care scandează lozinci și cer procurorului general al României, Gabriela Scutea, să urgenteze această anchetă. Totodată, pentru a sublinia eșecul autorităților în ancheta Dosarului 10 august, protestatarii au adus în fața Palatului Victoriei și un elefant roz.

Macheta a fost realizată în momentul în care DIICOT a închis Dosarul 10 august, ”pentru că niciun politician nu părea să mai vadă „elefantul din încăpere”. Elefantul este gazat, din când în când, făcând referire la ceea ce s-a întâmplat pe 10 august 2018, atunci când jandarmii au folosit forța chiar și împotriva manifestanților care nu erau violenți.

Unul din subiectele importante ale zilei, Dosarul „10 august”, va fi dezbătut și la ora 21:00 cu procurorul general al României, Gabriela Scutea, în direct, la Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE