Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Protest al fermierilor germani față de reducerea subvențiilor la motorină

Fermierii germani au declanșat, luni dimineaţă, o săptămână de proteste în toată țara. Manifestațiile sunt organizate împotriva planurilor guvernului de coaliţie vizând reducerea subvenţiilor la motorina pentru agricultori. Măsura a fost anunțată pentru redresarea finanţelor publice.

Primele imagini de la proteste arată convoaie de tractoare şi camioane pe drumurile din mai multe localități din Germania. Multe dintre ele au și bannere cu mesaje împotriva măsurilor anunțate.

Drumuri blocate de proteste

Mai multe drumuri şi bretele de acces pe autostradă au fost blocate, ceea ce a dus la ambuteiaje în trafic în cursul dimineţii, potrivit Agerpres.

Fermierii spun că vor protesta timp de o săptămână și susțin că eliminarea facilităţilor fiscale va duce la falimentul fermelor.

Fermierii nu vor accepta planificata majorare a taxelor pentru sectorul agricol

Preşedintele Asociaţiei fermierilor germani (DBV) a cerut opiniei publice să dea dovadă de înţelegere faţă de situaţia fermierilor: "Nu vrem să pierdem sprijinul şi solidaritatea de care am beneficiat din partea unei mari părţi a populaţiei". El mai susține că fermierii "nu vor accepta planificata majorare a taxelor pentru sectorul agricol".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE