Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect european pentru românii din categoriile vulnerabile, care nu își găsesc locuri de muncă. Marius Budăi: ”Oferă asistență pentru formare și reconversia profesională”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță o nouă politică de coeziune pentru categoriile vulnerabile.

Guvernantul PSD a adăugat că ”aderarea României la Uniunea Europeană şi încrederea în parcursul european aduc României plus valoare”.

"Astăzi este o dovadă în plus că aderarea României la Uniunea Europeană şi încrederea României în parcursul european ne aduc plus valoare. (...) Astăzi, Ministerul Muncii vine cu o nouă politică pentru ocupare şi cu o nouă politică de coeziune pentru categoriile vulnerabile.(...) Începând de acum, vom schimba extrem de mult imaginea Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă în România, dar şi adevărata coeziune pentru categoriile vulnerabile. Se dovedeşte că trebuie să avem în continuare încredere în parcursul european şi trebuie să ne facem temele extrem de serios, astfel încât tot ce avem la dispoziţie să folosim în beneficiul cetăţenilor noştri", a spus Marius Budăi, la evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027 .

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii a anunţat lansarea, în prezenţa comisarului pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, şi a comisarului pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale Nicolas Schmit, a încă două proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile.

Care sunt noile proiecte europene pentru românii vulnerabili

1. Sprijinirea persoanelor care au dificultăți în găsirea unui loc de muncă: transformăm ANOFM dintr-o instituție axată doar pe plăți de indemnizații, într-una pro-activă care să ofere cetățenilor îndrumări privind formare și reconversia profesională pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

2. Servicii comunitare integrate pentru comunitățile rurale: în colaborare cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației vom extinde proiectul pilot deja implementat, la 2000 de comunități rurale, care vor avea acces la servicii medicale de bază, asistență socială și consiliere școlară pentru combaterea abandonului școlar.

”Le mulțumesc celor doi comisari europeni social-democrați pentru tot sprijinul acordat. De asemenea, le mulțumesc serviciilor tehnice din Comisia Europeană pentru dialogul activ în planificarea celor două proiecte strategice.”, a conchis ministrul PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE