Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiect de lege în SUA pentru securizarea frontierelor, în valoare de 118 miliarde de dolari. Ucraina și Israel ar urma să primească și ele bani

Democrații și Republicanii din Senatul american au prezentat un proiect de lege pentru securizarea frontierelor, în valoare de 118 miliarde de dolari. O parte din sumă va fi destinată Ucrainei și Israelului, sub formă de ajutor militar.

Președintele Joe Biden a lăudat măsurile din noul proiect, a cărui negociere a durat câteva luni. Senatorii care susțin proiectul privind securizarea frontierelor americane sunt deciși să continue efortul de promulgare a proiectului, în ciuda opoziției din Camera Reprezentanților.

Proiect de lege în SUA pentru securizarea frontierelor, în valoare de 118 miliarde de dolari

Dacă inițiativa va deveni lege, 20 de miliarde de dolari vor fi alocați pentru securizarea frontierelor, 60 de miliarde ca sprijin militar pentru Ucraina, iar 14 miliarde de dolari vor ajunge în Israel.

Potrivit documentelor prezentate oficial, 2,5 miliarde de dolari vor fi destinate Comandamentului Central al SUA și pentru securitatea din Marea Roșie și aproape 5 miliarde de dolari vor fi pentru a sprijini partenerii SUA din zona indo-pacifică, unde aceștia se confruntă cu agresiunea Chinei. Alte 10 miliarde de dolari ar trebui să gfere asistență umanitară civililor din zonele de conflict.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a declarat că va lua măsuri pentru organizarea unui vot pentru proiectul de lege, iar acest vot ar urma să aibă loc miercuri.

"Prioritățile din acest proiect de lege sunt prea importante pentru a fi ignorate și prea vitale pentru a permite politicii să stea în cale. Statele Unite și aliații noștri se confruntă cu provocări multiple, complexe și, pe alocuri, coordonate din partea adversarilor care încearcă să perturbe democrația și să extindă influența autoritarismului în întreaga lume", a motivat Chuck Schumer, potrivit Reuters.

"Acest proiect de lege este chiar mai rău decât ne așteptam și nici măcar nu se va apropia de scopul de a pune capăt catastrofei de la frontiere, pe care președintele a creat-o. Îndemn Congresul să se reunească și să adopte rapid acest acord bipartizan", a spus președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE