Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Medvedev îndeamnă la ingerințe ruse în alegerile din Occident, pentru "rezultate corecte"

Anul 2024 este unul în care 49% din populația Globului merge la alegeri. În acest context și având în vedere existența războiului din Ucraina și a celui din Fâșia Gaza, Dmitri Medvedev a alimentat suspiciunile care se abăteau asupra acestui an electoral.

Fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului pentru Securitatea Rusiei a îndemnat la implicarea Rusiei în influențarea alegerilor și susținerea așa-zișilor politicieni anti-sistem din țările occidentale.

Medvedev îndeamnă la "ingerințe" în alegerile din Occident

"Datoria noastră este să-i sprijinim, în orice fel posibil, pe acești politicieni și pe partidele lor din Occident, ajutându-i 'apertum et secretum' (n.r.: în mod deschis și secret), să obțină rezultate corecte la alegeri", a scris Medvedev pe rețelele de socializare.

Oficialul rus nu a pronunțat numele partidelor anti-sistem, dar a numit această "doctrină" a lor drept "un program naţional care se opune globalismului american, atât de stânga, cât şi de dreapta", iar despre unele a spus că se opun "dispariţiei patriei ruseşti", conform publicației franceze Le Figaro.

  • În 2024, vor exista alegeri în 77 de țări și vor merge la urne peste 3 miliarde de persoane.

De-a lungul ultimilor ani, rușii nu s-au sfiit să influențeze diverse alegeri, iar cel mai cunoscut caz este cel al alegerilor prezidențiale din SUA, din 2020. Serviciile de informaţii americane au scos la iveală că Vladimir Putin şi-a exercitat influenţa pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige alegerile, iar sute de milioane de dolari ar fi fost investite atunci.

În Europa există deja mai multe suspiciuni din acest punct de vedere. În Franța, partidul Rassemblement National, condus de Marine Le Pen, a fost acuzat că serveşte intereselor Moscovei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE