Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Programul Rabla pentru tractoare 2024. Sprijin de până la 20.000 de euro pentru micii fermieri

Micii fermieri pot beneficia de un ajutor de până la 20.000 de euro prin programul ”Rabla pentru tractoare”. Este vorba despre un sprijin nerambursabil, finanțat de Guvern prin fondul de mediu.

”În premieră, finanțăm prin Fondul pentru mediu, programul «Rabla pentru tractoare». Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Bugetul alocat pentru programul ”Rabla pentru tractoare” este de 500 milioane de lei.

”Ne propunem să venim în sprijinul micilor fermieri. Aceștia în măsura în care vor casa un autoturism vechi, un autovehicul, un tractor sau orice alt mijloc de transport vor beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro pentru un tractor a cărui valoare nu trebuie să depășească 55.000 de euro.

În prezent, la nivelul AFM este în curs de elaborare ghidul de finanțare, ghidul solicitantului. Urmează să concretizăm și schema de ajutor de stat pentru a ne asigura că în cel mult 30 de zile vor avea acest ghid gata pentru a fi pus la dispoziția potențialilor beneficiari”, a afirmat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

După "Rabla pentru mașini" și "Rabla pentru electrocasnice", a fost lansat în februarie și programul "Rabla pentru sobe". Bugetul propus pentru programul-pilot ''Rabla pentru sobe'' se ridică la valoarea de 500 de milioane de lei. Românii pot primi până la 10.000 de lei pentru înlocuirea sobelor, a anunțat ministrul Mediului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE