Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Program Metrorex Sărbători 2022. Cum vor circula trenurile de metrou

Publicat de: Euronews

Trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute, conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale, în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, informează Metrorex.

„Metrorex asigură transportul călătorilor cu metroul în perioada sărbătorilor de iarnă şi prezintă programul de circulaţie a trenurilor. În perioada 24 - 26 decembrie a.c. şi 31 decembrie a.c. - 2 ianuarie 2023, trenurile de metrou vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon - Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei - Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Strauleşti) şi Magistrala 5 (Eroilor 2 - Valea Ialomiţei/Râul Doamnei), circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura la un interval de 10 minute”, se precizează într-un comunicat al companiei.

În noaptea de Revelion, 31 decembrie 2022/1 ianuarie 2023, pe toate magistralele, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura la un interval de aproximativ 10 minute, precizează sursa citată. 

Mai multe zile libere în sărbătorile de iarnă

Românii se vor bucura de patru zile libere, atât de Crăciun, cât și de Revelion. Guvernul României a publicat lista cu zilele libere legale.

De obicei, prima și a doua zi de Crăciun sunt declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, însă anul acesta, prima zi de Crăciun, 25 decembrie, cade într-o zi de duminică, care este deja liberă. Prin urmare, angajații români vor avea liber și în a doua zi de Crăciun, adică luni.

În ceea ce privește Revelionul, 1 și 2 ianuarie sunt declarate, de asemenea, zile libere legale. Însă, la fel ca în cazul Crăciunului, prima zi din Anul Nou pică într-o duminică. Având în vedere că 2 ianuarie este într-o zi de luni, angajații români se vor bucura de un weekend prelungit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE