Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii vor cheltui cumpătat de Sărbători. Cei mai mulți bani se duc pe mâncare

Publicat de: Euronews

Sunt primele Sărbători fără restricții pentru români, însă banii pe care îi vor cheltui pe mâncare sau cadouri sunt mai puțini, în comparație cu anii dinaintea pandemiei și asta ca urmare a inflației. Potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing Research, cei mai mulți vor face, practic, economii de acest Crăciun, având în vedere creșterea mare a costurilor cu traiul zilnic.

Potrivit studiului, suma medie pe care românii o vor cheltui anul acesta este de 1.350 de lei. Din aceasta, cei mai mulți bani vor fi cheltuiți pe mâncare, într-un procent de 49%. Chiar dacă suntem în plină criză economică, românii încă se gândesc la cadouri pentru cei dragi, iar din bugetul alocat pentru zilele de sărbătoare 34% vor fi dați pe daruri. Decorațiunile ocupă și ele un loc important, iar procentul este de aproximativ 17%.

Cinci din 10 români vor petrece Crăciunul acasă

Sunt primele Sărbători fără restricții, iar românii sunt dornici să iasă și să fie alături de rude sau prieteni. Cinci din 10 români vor petrece Crăciunul acasă, iar 9 din 10 îl vor petrece în familie. Procentul celor care vor alege un sejur, fie în țară, fie în afara țării este de 9%, cu trei procente mai mare decât anul trecut. Nici cumpărăturile online nu mai sunt de actualitate. 75% dintre cei chestionați au spus că vor face cumpărăturile din magazinele fizice, comparativ cu 64% anul trecut.

Tot studiul spune că românii sunt mai fericiți în acest an în perioada sărbătorilor de iarnă, comparativ cu anul trecut. Întrebați cum se simt în legătură cu Sărbătorile de anul acesta, 65% dintre români au menționat sentimente pozitive, comparativ cu doar 53%, în 2021. Cele mai populare sentimente pozitive sunt cele de bine - 18%, entuziasm - 17% sau fericire - 15%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE