Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Profesorii nu cred în miracole: sunt șanse mici ca nivelul elevilor să mai crească până la Evaluarea Națională, spun ei

Dascălii consideră că sunt șanse mici ca nivelul elevilor de clasa a VIII-a să crească spectaculos, până la Evaluarea Națională. Astăzi, după o săptămână de vacanță, copiii au discutat subiectele de la simulare cu profesorii. Aproape trei sferturi dintre elevi nu au primit puncte pentru corectitudinea punctuației, iar la Matematică au fost obținute cele mai slabe note din ultimii patru ani.

Notele de la simularea Evaluării Naționale, greu de îmbunătățit

Într-o comună din Iași, unde niciun elev nu a obținut notă de trecere la Matematică, directoarea își păstrează optimismul și pune rezultatele copiilor pe seama emoțiilor.

Alina Olariu, directorul unei școli gimnaziale din Iași: „La disciplina Limba și Literatura română, promovabilitatea este de 58 la sută, în timp ce la matematică este 13 la sută. Noi avem încredere că se va ajunge la un nivel mult mai mare în momentul în care ei vor susține evaluarea națională în vară. Copilașii, într-adevăr, au avut mari emoții. Matematica a fost o piatră de încercare pentru școala noastră întotdeauna. Dar avem profesori buni. Și avem încredere”.

Directoarea Colegiului „Ion Luca Caragiale” din București, însă, consideră că va fi foarte greu pentru profesori să mai schimbe ceva, în cele aproape patru luni rămase până la examen.

Reporter: Există vreo șansă să modificăm aceste procente până la vară?

Andreia Bodea, directoarea Colegiului „Ion Luca Caragiale” București: „Există șanse foarte mici, iar dacă se va merge pe varianta cum vedem că se merge în ultimii ani, ca la examene, nu la simulări, subiectele să fie de dificultate medie și sub medie în speranta că toată lumea trebuie să ia niște false note mari, asta o să se întâmple și iarăși o să ne îmbătăm cu acea apă rece”.

Rezultatele de la simularea Evaluării Naționale au fost mai bune la română, unde aproape trei sferturi dintre elevi au luat note egale sau mai mari ca 5. La matematică, însă, aproape 60% dintre copii nu au reușit să obțină măcar nota 5.

Pentru elevii de clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din București, prima zi de școală după vacanță a fost dedicată lucrărilor de la simulare.

Profesoară: Cum vi s-au părut notele la simulare?

Elevii: Incorect corectate.

Notele pe care le-au obținut elevii la simulare nu se trec în catalog decât la cerere. Examenul de Evaluare Națională va începe cu proba la română, programată pentru 25 iunie. La matematică se va desfășura în data de 27 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE