Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Harry a pierdut un proces prin care cerea să-i fie asigurată protecția de către poliție în Marea Britanie

Prințul Harry a pierdut marți un recurs prin care ceruse instanței să poată plăti din fonduri personale pentru a putea beneficia de protecția Poliției în momentul în care se află în Marea Britanie.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, care dețin titlul de duci de Sussex, au pierdut protecția forțelor de ordine ce le era acordată pe cheltuiala contribuabililor britanici, după în anul 2020 au decis să se retragă din Familia Regală, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

De atunci, Ducii de Sussex s-au mutat în California împreună cu cei doi copii ai lor și beneficiază de o protecţie privată în Statele Unite. Fiul cel mic al Regelui Charles al III-lea a dezvăluit că acea echipă de securitate nu poate accesa informațiile necesare pentru a putea asigura protecția familiei sale în momentul în care se află pe teritoriul Regatului Unit.

Acesta este motivul pentru care Prințul Harry a propus să plătească din fonduri proprii pentru a beneficia de protecție din partea polițiștilor britanici. El a sesizat Înalta Curte de Justiţie de la Londra pentru a contesta refuzul primit de la Ministerul de Interne.

De ce nu beneficiază Prințul Harry de paza polițiștilor în Regatul Unit. Motivul invocat de Ministerul britanic de Interne

Un judecător a închis calea spre un proces, după ce a respins argumentele Prinţului Harry în mai multe puncte.

În cadrul unei audieri desfășurate la jumătatea lunii mai, reprezentantul Ministerului britanic de Interne a afirmat că ”nu ar fi potrivit” ca persoane bogate ”să cumpere” o protecţie ce ar putea include agenţi înarmaţi, atunci când instituţia a decis că "interesul public nu justifică" posibilitatea ca astfel de persoane să beneficieze de o protecţie ce beneficiază de finanţare publică.

Acesta este al doilea recurs înaintat de Prințul Harry în legătură cu siguranța sa. Celălalt dosar este încă în curs de desfăşurare, notează sursa citată.

Subiectul siguranţei a fost readus în atenția publicului la jumătatea lunii mai, după ce mașina în care se aflau Prințul Harry și soția sa, Meghan, a fost urmărită la New York de o echipă de paparazzi.

Incidentul a generat interpretări divergente, însă o sursă din anturajul ducilor de Sussex a afirmat că finalul acelei "curse de urmărire" ar fi putut fi "fatal".

Prinţul Harry a acuzat presa şi paparazzi că au provocat accidentul de automobil de la Paris care a ucis-o pe mama lui, Lady Diana, pe 31 august 1997.

Prinţul britanic duce în această perioadă o adevărată ofensivă judiciară împotriva mai multor tabloide. El urmează să depună mărturie, în persoană, într-o audiere programată în luna iunie, potrivit presei din Regatul Unit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE