Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Andrew i-a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a: „Te voi ține pentru totdeauna aproape de inima mea”

Prințul Andrew i-a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, transmite BBC.

El a scris: „Dragă mămică, mamă, Majestate, trei în unul.

Majestatea Ta, a fost o onoare și un privilegiu să vă servesc. Mamă - a națiunii, devotamentul și serviciul personal față de națiunea noastră sunt unice și singulare. Poporul dumneavoastră își arată dragostea și respectul în atât de multe moduri diferite și știu că aveți în vedere onorarea respectului lor.

Mamă, dragostea ta pentru un fiu, compasiunea ta, grija ta, încrederea ta le voi prețui pentru totdeauna. Cunoștințele și înțelepciunea ta mi s-au părut infinite, fără limite.

Îmi vor lipsi gândurile, sfaturile și umorul tău.

Pe măsură ce cartea noastră de experiențe se închide, o alta se deschide, iar eu te voi ține pentru totdeauna aproape de inima mea, cu cea mai profundă dragoste și recunoștință, și voi păși cu plăcere în cele ce urmează cu tine ca ghid.”

Prințul Andrew a purtat uniformă militară la priveghiul Reginei Elisabeta a II-a

Cei patru copii ai Reginei Elisabeta a II-a, printre care şi Charles al III-lea, au vegheat vineri seară la sicriul Reginei, la Londra, înconjuraţi de numeroşi oameni, care au parcurs o coadă foarte lungă pentru a aduce un ultim omagiu Reginei, transmite Agerpres.

Aşezaţi în jurul sicriului, stând cu spatele şi cu capetele plecate, Charles, Anne, Andrew şi Edward au vegheat circa zece minute sicriul drapat cu steagul regal şi ornat cu coroana imperială, plasat pe un catafalc impozant în cea mai veche sală a Parlamentului britanic, Westminster Hall.

Un priveghi similar a avut loc luni la Edinburgh, unde sicriul cu rămăşiţele suveranei a sosit după decesul survenit pe domeniul Balmoral, în Scoţia, pe 8 septembrie.

Cu această ocazie, Andrew, privat de titlurile militare în urma unui scandal sexual, a fost autorizat să poarte uniforma, asemenea fraţilor săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE