Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO Primul ”Sărut” al lui Brâncuși. Valoarea de asigurare a sculpturii este de 22 de milioane de euro

La București, la Art Safari, a fost adusă una dintre capodoperele sculptate de Constantin Brâncuși: Sărutul. Este vorba despre prima variantă a Sărutului, realizată de Brâncuși în anul 1907, la începutul carierei sale artistice la Paris. Lucrarea a fost transportată în condiții speciale, având în vedere valoarea de asigurare a acesteia, de ordinul zecilor de milioane de euro.

VEZI GALERIA
8 imagini

Capodopera ”Sărutul”, realizată de sculptorul Constantin Brâncuși în anul 1907 are o valoare de asigurare de 22 de milioane de euro. Este una dintre cele mai importante lucrări ale lui Brâncuși și o operă de importanță internațională. Ultima dată, faimoasa sculptură a fost expusă la București în anul 1976. Acum, lucrarea a fost adusă la Art Safari, de la Muzeul de Artă din Craiova, în condiții de maximă securitate.

Maria Munteanu, coordonator programe Art Safari: A fost un transport foarte păzit, pentru că este o lucrare foarte importantă, estimată la peste 22 de milioane de euro, și transportul a fost efectuat de o firmă specială de transport de fine art și a fost escortat de Jandarmeria București.

Lucrarea ”Sărutul”, pe care vizitatorii o pot admira zilnic, până pe 31 august, este prezentată la Art Safari în contextul artistic ideal: în cadrul expoziției care omagiază dragostea.

Maria Munteanu, coordonator programe Art Safari: Ce lucrare ar putea reprezenta mai bine dragostea eternă, decât sărutul lui Constantin Brâncuși? Deci, este clar în dialog cu Love Stories, care este o expoziție venită de la National Portrait Gallery.

Lucrările lăsate de Constantin Brâncuși omenirii reprezintă un uriaș tezaur

Tezaur care a schimbat lumea artei. Brâncuși este și unul dintre cei mai bine cotați sculptori din lume ai secolului al XX-lea, alături de Alberto Giacometti.

Seria ”Sărutul”, pe care Brâncuși a inițiat-o la începutul carierei sale la Paris este și una de referință pentru întreaga sa operă.

Constantin Brâncuși a dezvoltat tema Sărutului timp de 40 de ani. Primul Sărut din această serie este chiar acesta de la Art Safari și a fost realizat în anul 1907. Un al doilea Sărut realizat de Brâncuși este la Muzeul de Artă din Philadelphia. Iar un al treilea se află în Cimitirul Montparnasse și servește ca piatră funerară.

Sculptura poate fi văzută până la sfârșitul lunii, între orele 12 și 21, iar prețul unui bilet este de 90 de lei, bilet care permite și vizitarea expoziției Love Stories.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE