Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele ninsori din acest an. Stratul de zăpadă a atins și 12 centimetri. Urmează însă un val de căldură

Au început primele ninsori din acest sezon. Vremea s-a răcit în toată țara, iar la munte au căzut și primii fulgi de nea. Pe alocuri, stratul de zăpadă măsoară și 12 centimetri. Episodul de vremea rea nu va ține, însă, mult. Meteorologii anunță că în zilele următoare temperaturile vor urca și până la 25 de grade Celsius.

După un început de toamnă călduros, cu temperaturi de vară, la munte a căzut prima zăpadă.

Prima zăpadă din acest sezon

Radu Ilea, meteorolog: "Un front atmosferic rece a traversat țara noastră, astfel încât ploi mai sunt doar pe partea de sud-est a țării, iar în zona montană înaltă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, însă și acestea sunt slabe."

Pe Transfăgărășan, între Bâlea Lac și Bălea Cascadă, stratul de zăpadă măsura de dimineață 3 centimetri. A nins peste noapte și în sudul județului Argeș. La cota 2.000, stratul de zăpadă a atins, pe alocuri, și 12 centimetri.

Primii fulgi de nea au căzut aseară și pe Transalpina. Drumarii au intervenit cu două utilaje de deszăpezire și au împrăștiat material antiderapant pe șosea.

Rețelele de socializare au fost împânzite cu imagini de la prima ninsoare din sezon. Internauții suceveni au postat imagini cu flori acoperite de zăpadă. Episodul de vremea rea nu va ține, însă, prea mult.

Radu Ilea, meteorolog: "Pentru următoarele zile, din punct de vedere termic, se anunță o încălzire a vremii. Către finalul săptămânii o să atingem pe partea de sud și de vest a țării valori și de peste 23-25 de grade. Până când vremea se va reîncălzi, autoritățile îi roagă pe șoferi să fie pregătiți pentru a conduce în condiții de iarnă."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE