Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele imagini subacvatice de la distrugerea gazoductului Nord Stream 1

O porțiune de aproape 50 de metri a gazoductului Nord Stream 1 lipseşte în urma sabotajului de la sfârşitul lunii septembrie la instalaţia din Marea Baltică.

Primele imagini submarine făcute publice marţi arată pagubele care au fost făcute la conductă. Acestea arată gazoductul avariat care este vizibil pentru prima dată. Aici sunt bucăţi de metal lipsă fragmentat de o explozie.

Filmate luni și publicate în ziarul Expressem, la o adâncime de circa 80 metri, imaginile de la una din cele patru scurgeri relevă că peste 50 metri de conductă au fost distruşi sau cel puţin acoperiţi de fundul mării în urma exploziilor responsabile de avarii.

Cele două gazoducte Nord Stream 1 şi 2 au fost avariate de cel puţin două explozii care au provocat patru scurgeri de gaz, două dintre ele localizate în zona economică exclusivă daneză, iar celelalte două în zona suedeză.

Danemarca, Suedia şi Germania anchetează fiecare la nivel naţional cu privire la sabotajul prezumtiv, dar opţiunea unei anchete internaţionale s-a îndepărtat în ultimele zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE