Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Primăria Capitalei a încheiat contracte de 50 de milioane de euro pentru consolidarea de clădiri, prin PNRR

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Municipalitatea Bucureşti a încheiat contracte de 50 de milioane de euro pentru consolidarea de clădiri, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a declarat Răzvan Munteanu, director executiv al Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS).

„Începând de anul trecut avem două mari planuri la nivel naţional - Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Planul Naţional pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. În ambele programe, instituţia noastră a aplicat şi a depus o serie de proiecte - în PNRR am depus pentru imobile în valoare de 60 de milioane de euro şi în prezent avem contracte încheiate în valoare de 50 de milioane de euro, iar pe 3 ianuarie, anul acesta, am depus proiecte în valoare de 120 de milioane de euro, care sunt în evaluare”, a spus Răzvan Munteanu, vineri, în cadrul primei ediții a Conferințelor Euronews România, Cutremurul, în epicentrul dezbaterii.

Răzvan Munteanu este de părere că va mai fi mult timp pusă bulină pe imobile în Bucureşti.

„Depinde de fiecare dintre noi cât de mult ne putem implica şi cât putem multiplica efortul nostru în consolidare, pentru că, odată cu apariţia noii legi, nu doar Primăria Municipiului Bucureşti este abilitată să facă consolidare, ci şi primăriile de sector”, a menţionat Răzvan Munteanu.

Banca Mondială, a adăugat el, estimează că la nivelul Bucureştiului sunt 20.000 de clădiri vulnerabile la seism.

Răzvan Munteanu a explicat că imobilele nu sunt încadrate într-o clasă de risc seismic, dar sunt construite înainte de 1977.

În bazele de date ale AMCCRS sunt circa 2.500 de clădiri încadrate în clasa de risc seismic întâi, doi sau de urgenţă.

Distribuie

Taguri