Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canada va oferi Ucrainei un ajutor de 10 milioane de dolari, în urma distrugerii barajului Kahovka

Canada va oferi un ajutor în valoare de 10 milioane de dolari Ucrainei, pentru a contracara efectele distrugerii barajului Kahovka.

Anunțul l-a făcut premierul Justin Trudeau, care a mers din nou la Kiev. El a fost primit de președintele Volodimir Zelenski și a participat la o ceremonie în memoria soldaților ucraineni decedaţi în război.

Trudeau a adus un omagiu pentru soldaţii ucraineni care au fost ucişi în luptele împotriva forţelor proruse începând cu 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea, scrie Agerpres.

Membră a NATO, Canada, unde se află una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a acordat ajutor militar şi financiar Ucrainei în timpul invaziei lansate de Rusia în februarie 2022.

Vizita lui Justin Trudeau la Kiev a avut loc după o noapte de noi atacuri ruse cu rachete şi drone asupra unor ţinte din oraşele Odesa şi Harkov, precum şi din regiunea centrală Poltava.

Armata ucraineană a anunțat sâmbătă dimineață că mai multe persoane au fost ucise și rănite în orașul portuar ucrainean Odesa în urma unui atac cu drone desfășurat de Rusia în timpul nopții.

Conform informațiilor furnizate de DPA, rămășițele unei drone ruse de atac, doborâte de sistemul antiaerian, au lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje și au provocat un incendiu. Aceste informații au fost comunicate de comandamentul operațional al armatei ucrainene prin intermediul Facebook.

Trudeau se află pentru a doua oară de la debutul invaziei ruse în Ucraina și este însoțit de vicepremierul Chrystia Freeland.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE