Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupte grele în Odesa. Cel puţin trei morţi şi 26 de răniţi în urma unui atac rus cu drone asupra oraşului

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în oraşul portuar ucrainean Odesa în urma unui atac rus cu drone care a avut loc în timpul nopţii, a anunţat armata ucraineană sâmbătă dimineaţa, informează DPA.

Rămăşiţe de la o dronă rusă de atac doborâtă de apărarea antiaeriană au lovit o clădire rezidenţială cu mai multe etaje şi au declanşat un incendiu, a scris comandamentul operaţional al armatei ucrainene pe Facebook.

Trei civili au murit în incendiu şi alte 26 de persoane au fost rănite.

Într-un comunicat separat, forţele ucrainene au anunţat că Rusia a lansat în timpul nopţii 35 de drone şi opt rachete asupra Ucrainei. Douăzeci de drone iraniene Shahed şi două rachete balistice au fost doborâte, se precizează în comunicat.

În afară de Odesa, atacuri ruse au avut loc împotriva unor ţinte în regiunea Poltava şi la Harkov.

Ucraina a atacat în cel puțin trei sectoare pe linia frontului

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, contraofensiva ucraineană a început pe 8 iunie și a avut efecte variate în cel puțin trei sectoare de pe front. Jurnalistul Euronews, Sasha Vakulina, raportează că Ucraina a desfășurat operațiuni de contraofensivă ca parte a eforturilor generale în curs începând cu duminica, 4 iunie.

În regiunea estică a Ucrainei, trupele ucrainene au ocupat poziții ofensive în zona Bahmut și în împrejurimi. Acestea au efectuat atacuri localizate în vestul regiunii Donețk, aproape de frontiera cu regiunea Zaporojie, și se pare că au lansat atacuri terestre în partea de vest a regiunii Zaporojie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE