Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Biletele de avion pentru vacanța de Paște, mai scumpe ca în 2022. Ce destinații au ales românii anul acesta

Românii care au plecat în străinătate pentru a-și petrece minicavanța de Paște au plătit mai mult decât anul trecut pe biletele de avion. Scumpirea este, în medie, de aproximativ 10 euro, potrivit uneia dintre cele mai mari agenții de turism.

Pentru cei care s-au întors, însă, acasă biletele au fost mai scumpe cu aproape 80 de euro față de anul trecut.

Mulți dintre români au ales să rămână acasă cu familia pentru a-și petrece vacanța de Paște, însă o parte preferă să călătorească. Cele mai multe rezervări de zboruri s-au făcut spre țări unde sunt și cele mai mari comunități de români: Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie, arată studiul unei agenții de turism.

Cât au costat, în medie, biletele de avion în 2023, față de 2022

Pentru aceste destinații, românii și-au rezervat biletele, în medie, cu 33 de zile înaintea datei zborului și au plătit puțin mai mult anul acesta decât anul trecut: 173 de euro față de 164, în medie, în 2022.

Potrivit studiului, mai mult au plătit românii din diaspora care au ales să vină acasă de sărbătorile pascale. Prețul mediu al unui bilet a fost anul acesta de 232 de euro, cu aproape 80 de euro mai mult față de anul trecut. Însă numărul rezervărilor a fost mai mic decât în 2022. În schimb, cei care vin în România petrec aici, în medie, 6 zile, cu una-două zile mai mult față de cei care aleg să călătorească în străinătate în această perioadă.

Potrivit agenției de turism, românii deja au început să-și cumpere bilete și pentru vacanțele de 1 mai și de Rusalii, având în vedere că și atunci se vor bucura de zile libere legale în timpul săptămânii, iar cele mai multe rezervări s-au făcut, până acum, la zboruri spre Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia. Biletele de avion pentru minivacanţele din mai şi iunie au fost cumpărate cu circa trei luni înainte de data plecării, iar prețul mediu este de 160 de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE