Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul RCA pentru transportatori nu va depăși 9.000 de lei. Decizia ASF, pe fondul protestelor

Tariful poliței RCA pentru transportatori nu va depăși suma de 9.000 de lei. Decizia a fost adoptată vineri de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care transportatorii protestează de mai mult de o săptămână.

Astfel, tariful de referință va fi 8.700 lei.

”ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.

Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare”, este decizia Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Reacția lui Marcel Ciolacu după decizia ASF: ”Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru”

”Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință.

Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari.În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive. Acest Guvern va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Ieftinirea RCA se numără printre revendicările transportatorilor care protestează de mai mult de o săptămână.

Transportatorii și fermierii vor protesta timp de trei zile în București, duminică, luni și marți. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a aprobat un protest care - susține el - nu va afecta traficul rutier.

Manifestația va avea loc în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobată prezența a 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE