Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele ucrainean Zelenski vrea ca Putin să fie judecat la Haga

Vladimir Putin va plăti într-o zi pentru consecințele invaziei Rusiei în Ucraina și va fi judecat la Haga. Declarația aparține președintelui Ucrainei, care a făcut o vizita surpriză în capitala Țărilor de Jos. În același timp, Volodimir Zelenski a declarat că, dacă țara sa va adera într-o zi la NATO, acest lucru se va întâmpla după încheierea războiului.

Cu ocazia vizitei lui Volodimir Zelenski în Tarile de Jos, premierul olandez Mark Ruttee a declarat că susține aderarea Ucrainei la alianța militară, dar a adăugat că este o chestiune foarte sensibilă, din cauza războiului. Apelul lui Zelenski a fost făcut la o bază aeriană din Țările de Jos. Nu este prima dată când președintele ucrainean cere comunității internaționale să-l tragă la răspundere pe Vladimir Putin.

”Munca experților criminaliști specialiști ajută cu adevărat la investigarea crimelor de război rusești și la colectarea probelor necesare pentru a le prezenta justiției. Toate acestea aduc victoria noastră mai aproape, victoria noastră comună,” a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Raidurile asupra Kievului continuă

În luna martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin, pentru crime de război. Curtea l-a acuzat că este personal responsabil pentru răpirile de copii din Ucraina.

Între timp, forțele rusești au continuat raidurile asupra Kievului, ca răspuns la atacul cu dronă asupra Kremlinului. De asemenea, forțele aeriene ucrainene au precizat că au pierdut controlul asupra unei drone proprii, pe care au fost nevoiți să o distrugă. Autoritățile spun că un fragment din aceasta dronă a provocat un incendiu într-un centru comercial.

La Moscova continuă repetițiile pentru parada militară care celebrează victoria Rusiei în cel de-al Doilea Război Mondial. În ciuda afirmațiilor potrivit cărora președintele Putin ar fi fost ținta dronelor care au survolat Kremlinul, parada se va desfășura conform planului, au transmis autoritățile ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE