Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kievul, lovit de cel mai intens atac din acest an. Imagini surprinse cu o dronă doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană

Mai multe explozii au fost auzite joi la Kiev, a doua zi după o noapte de atacuri cu drone asupra capitalei ucrainene, potrivit AFP.

Reporterii AFP au văzut cum o dronă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană, în timp ce administrația militară de la Kiev a declarat că „apărarea aeriană este în acțiune”.

Administrația orașului Kiev a spus că Rusia a tras probabil rachete balistice, precum și drone, dar că toate au fost doborâte. Având în vedere dificultatea de a doborî rachete balistice, aceasta ar putea indica că Ucraina a folosit sisteme sofisticate de apărare aeriană furnizate de Occident.

Apărarea antiaeriană a doborât 18 din 24 de drone

În total, apărarea antiaeriană a doborât 18 din 24 de drone „kamikaze” în atacul de miercuri noapte, au spus oficialii. Din cele 15 drone trase la Odesa, 12 au fost doborâte, dar trei au lovit campusul universitar, a declarat comandamentul militar de sud.

Explozii au fost auzite în capitala ucraineană Kiev şi în alte oraşe încă de la primele ore ale zilei de joi, au anunţat oficiali şi media, în timp ce unele autorităţi locale au raportat activarea apărării antiaeriene, notează Reuters.

Alertele au fost lansate după ce Kievul a suportat un nou val de atacuri în noaptea de miercuri spre joi.

Joi dimineață, Serghei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a declarat că „orașul nostru nu a mai cunoscut o asemenea intensitate a loviturilor de la începutul acestui an”. Popko a mai spus că aceasta a fost a treia zi de lovituri asupra Kievului în luna mai.

Rusia a bombardat în mod constant Ucraina din octombrie anul trecut, lovind diverse ţinte. Ultimele explozii au fost raportate la mai puţin de 24 de ore după ce Kievul a anunţat că 21 de persoane au murit într-un atac al Rusiei asupra oraşului Herson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE