Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski: „Anul acesta va fi decisiv pentru victorie”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că 2023 va fi un an „decisiv pentru victorie”, deoarece țara sa continuă să se lupte cu o invazie rusă la scară largă.

Zelenski este în vizită în Finlanda pentru a se întâlni cu liderii nordici, la un summit găzduit de președintele finlandez Sauli Niinistö, transmite euronews.

La o conferință de presă de miercuri la prânz, Zelenski a spus că lucrează cu Finlanda și alți parteneri nordici la mai multe pachete de ajutor militar - pe care le-a descris ca fiind „esențiale” - și o nouă rundă de sancțiuni pe care a spus că Kremlinul „încearcă în mod constant să le evite”. 

"Pregătim un pachet mare de sancțiuni. Decizia va fi luată în curând", a spus el.

Președintele ucrainean a mai adăugat că crede că anul acesta va fi „decisiv pentru victoria” Ucrainei, deoarece forțele ucrainene plănuiesc o contraofensivă mult așteptată împotriva forțelor ruse.

La Helsinki, Zelenski a făcut referire la Războiul Finlandei împotriva Rusiei dintre 1939-1940, când țara de nord s-a confruntat cu un adversar de dimensiuni copleșitoare, dar a reușit, totuși, să învingă puterea forțelor ruse.

Zelenski a apreciat că a fost o „luptă istorică de iarnă pentru libertate”, pe care a comparat-o cu lupta lor curajoasă de acum, din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE