Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, a sosit la Kiev

Publicat de: Oana Stoica

Președintele Germaniei a sosit marți la Kiev pentru prima sa vizită în Ucraina de la începutul războiului. Vizita are loc în contextul acuzațiilor Moscovei despre un atac cu bombe murdare al Ucraina.

Vizită de o zi

Steinmeier se află într-o vizită de o zi în Ucraina pentru că vrea să vadă cu ochii lui distrugerile provocate de Rusiei.

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei: „A fost important pentru mine, în această fază de atacuri aeriene cu drone, rachete de croazieră și rachete, să trimit un semnal de solidaritate ucrainenilor.”

Președintele german, a cărui poziție este în mare parte ceremonială, a ajuns în Ucraina la a treia încercare.

Nedorit la Kiev

În aprilie, el plănuia să viziteze țara împreună cu omologii săi polonezi și baltici, dar a declarat că prezența sa „se pare că nu a fost dorită la Kiev”, potrivit AP. Steinmeier a fost criticat în Ucraina pentru că ar fi fost apropiat de Rusia în perioada în care a fost ministru de externe al Germaniei.

Săptămâna trecută, o călătorie planificată a fost amânată din cauza unor probleme de securitate.

Vizita lui Steinmeier are loc în contextul în care ucrainenii se pregătesc pentru mai puțină energie electrică în această iarnă, în urma unui baraj susținut al Rusiei asupra infrastructurii lor în ultimele săptămâni. Cetățenii din orașul Nicolaev, situat în sudul țării, au făcut marți coadă pentru apă și bunuri esențiale, în timp ce forțele ucrainene au avansat spre orașul Herson, aflat în apropiere și ocupat de ruși.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE