Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reconstrucția Ucrainei ar putea costa 750 de miliarde de dolari

Reconstrucția Ucrainei ar putea costa 750 de miliarde de dolari. Liderii Uniunii Europene și experți din 40 de țări s-au întâlnit la Berlin, unde discută despre o strategie de restaurare a țării aflate de opt luni în război cu Rusia.

Olaf Scholz şi Ursula von der Leyen cer un „Plan Marshall” pentru reconstrucţia Ucrainei

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat la începutul conferinței că deși războiul nu s-a încheiat, reconstrucția Ucrainei trebuie să înceapă imediat. Asta în contextul în care Rusia lovește în infrastructura civilă și energetică și lasă oamenii fără apă și lumină în prag de iarnă.

Iar cancelarul german Olaf Scholz, țară care deține președinția G7, a comparat conferința organizată la Berlin cu un Plan Marshall, primul plan de reconstrucție conceput de către Statele Unite ale Americii și destinat țărilor europene afectate de Al Doilea Război Mondial.

Ucraina a fost susținută constant de Uniunea Europeană. Grupul G7 și UE au oferit până acum 35 de miliarde de euro sub formă de ajutor de urgență. Totodată, comunitatea internațională a impus sancțiuni dure Rusiei și a livrat arme Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE