Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiu special pentru Martin Scorsese. Ultima sa peliculă a avut șapte nominalizări la Globurile de Aur

Anul acesta, în luna februarie, la cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Berlin, regizorul, producătorul și scenaristul Martin Scorsese va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga sa carieră.

Cea mai recentă peliculă semnată de faimosul cineast în vârstă de 81 de ani, ”Killers of the Flower Moon”, a avut șapte nominalizări la Globurile de Aur.

Martin Scorsese, premiat cu un urs de aur onorific

Directorii Festivalului de Film de la Berlin de anul acesta au menționat că premiul pentru întreaga carieră oferit regizorului Martin Scorsese se datorează modelului de neegalat pe care celebrul cineast l-a creat în istoria filmului.

Personajele lui Scorsese, au adăugat organizatorii Berlinalei, "au trăit și au crescut în noi, viziunea sa regizorală asupra istoriei ne-a făcut să ne întrebăm cine suntem și de unde venim."

Cariera lui Martin Scorsese a început în anii 70 ai secolului trecut. Regizorul italiao-american, cu rădăcini siciliene, a realizat prima peliculă în anul 1967. În prezent, filmografia sa cuprinde peste 70 de producții cinematografice.

Ursul de Aur pentru întreaga carieră îi va fi decernat pe 20 februarie, în cadrul unei ceremonii, la Berlinale Palast.

De-a lungul edițiilor Berlinalei, alți 37 de actori și regizori au primit prestigiosul premiu onorific: Steven Spielberg, Meryl Streep, Claudia Cardinale sau Wim Wenders sunt câțiva dintre laureați.

Ediția de anul acesta a festivalului de film de la Berlin va avea loc între 15 și 25 februarie.

  • De-a lungul carierei, Martin Scorsese a fost distins, printre altele, cu un premiu Academy Award, patru premii BAFTA, trei premii Emmy, un Grammy sau trei Globuri de Aur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE