SPECIAL: Un an de Euronews în România. Poveștile care ne inspiră

Premiile acordate sportivilor, majorate cu 50% de Guvern

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Premiile acordate sportivilor vor fi mărite cu 50%, după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o hotărâre de modificare a normelor financiare pentru activitatea sportivă.

"Guvernul a aprobat HG pentru modificare a normelor financiare privind activitatea sportivă. Astfel, sportivii români vor beneficia de majorarea cu 50% a premiilor.

Este vorba de sportivi, dar şi de colectivele tehnice ale acestora. Este o formă de recunoaştere şi apreciere a performanţelor deosebite. Am văzut cu toţii în această vară, şi probabil că această serie de succese continuă, dată fiind determinarea şi forma foarte bună a sportivilor români", a spus Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei de Guvern.

Reprezentantul Guvernului a detaliat şi premiile pe care le pot primi antrenorii sportivilor:

* pentru disciplinele sportive individuale, antrenorul sau antrenorul naţional care a pregătit un singur sportiv, premiat sau recompensat, poate primi un premiu sau recompensă al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea celui acordat sportivului;

* antrenorul care a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi/recompensaţi poate primi un premiu sau recompensă, al cărui cuantum este cel mult egal cu valoarea cumulată a premiilor/recompenselor unitare ale sportivilor pregătiţi;

* pentru disciplinele sportive individuale olimpice sau cele individuale neolimpice, din cadrul sporturilor olimpice unde pregătirea este asigurată de mai mulţi antrenori şi competiţia se desfăşoară la mai multe probe, premierea/recompensarea se face astfel: antrenorul principal sau antrenorul naţional poate primi un premiu/recompensă compus din valoarea cea mai mare a unui premiu cumulată cu valoarea fiecăruia din celelalte premii obţinute de sportivii pregătiţi. Şi antrenorii secunzi vor putea primi un premiu/recompensă de până la 75% din valoarea premiului obţinut de antrenorul principal.

"Este o preocupare de a avea grijă nu numai de sportivii care strălucesc pe arenele internaţionale, dar şi pentru antrenori şi colectivele tehnice care stau în spatele lor", a adăugat Cărbunaru.

Distribuie

Taguri