Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proiectul #NoiFacemUnSpital va beneficia de sprijinul Guvernului: „Acest model să poată fi replicat și în cazul altor unități medicale”

Publicat de: Euronews

Premierul Ciucă s-a întâlnit, marți, cu reprezentantele și fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. El a dat asigurări că proiectul #NoiFacemUnSpital va beneficia de sprijinul Guvernului.

„Acest model să poată fi replicat și în cazul altor unități medicale”, transmite Executivul.

Guvernul arată că discuțiile au vizat și schimbările necesare în sistemul public de sănătate, cu accent pe nevoile pacienților și introducerea unor noi standarde.

Discuțiile au vizat și schimbările necesare în sistemul public de sănătate

„Împlinim 10 ani de activitate și anul acesta sperăm să finalizăm acest spital, despre care toată lumea știe, în care 500.000 de oameni s-au implicat și peste 7.000 de companii. Spitalul este public, construit în curtea Spitalului Marie Curie și atunci da, am ajuns la această etapă în care este necesară o discuție cu autoritățile, cu Ministerul Sănătății, cu Guvernul României, pentru ca în acest spital copii să aibă acces la un tratament de calitate. Acest lucru și-l doresc și toți donatorii noștri, de aceea am ajuns să avem aceste întâlniri.

Nu știu dacă vor reuși să construiască cu banii din PNRR spitale. Nu cred că acesta a fost scopul întâlnirii noastre, ci acela de a înțelege dacă există deschidere din partea Guvernului să putem implementa un proiect pilot, astfel încât această clădire și acțiune să atingă impactul scontat. Sunt multe lucruri în spitalele publice care nu funcționează și am vrea să le abordăm prin acest proiect și să propunem un alt mod de funcționare și finanțare a spitalului”, a declarat Carmen Uscatu, de la Dăruiește Viață.

„Noi avem toată deschiderea să punem la dispoziția statului român experiența noastră”

Oana Gheorghiu a mai spus că speră ca statul să preia din experiența lor.

„Noi avem toată deschiderea să punem la dispoziția statului român experiența noastră și să speram că în câțiva ani vom avea spitale. Am lucrat mult cu specialiști din afară și cu oamenii care s-au pregătit în afară. În legătura cu PNRR, ce am înțeles noi, e vorba de trei spitale de construit și alte 22 în care se vor face investiții”, a mai spus Oana Gheorghiu, de la Dăruiește Viață.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE