Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gafă la nivel înalt, în Ministerul Sănătății. Adriana Pistol, după o discuție cu Alexandru Rafila: „Vor fi și spitale noi”

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a revenit cu explicaţii, după ce s-a consultat cu ministrul Alexandru Rafila, şi arată că lista obiectivelor de investiţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cuprinde şi construirea de spitale noi, relatează Agerpres.

Iniţial, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate luni la sediul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol a afirmat că nu se va construi niciun spital nou prin PNRR.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a difuzat un comunicat de presă, în care Adriana Pistol revine asupra primei declaraţii şi susţine că pe lista investiţiilor din PNRR se află şi spitale noi.

„Pentru corecta informare a opiniei publice, în urma consultării cu ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, secretarul de stat Adriana Pistol face următoarele precizări. Lista de 49 de obiective de investiţii înscrise de către Ministerul Sănătăţii în mandatul precedentului Guvern şi aprobată de Comisia Europeană cuprinde 3 categorii.

  • Spitale nou înfiinţate (construcţii noi). Exemple: Institutul Regional de Oncologie Timişoara, Spitalul Regional de Urgenţă Braşov;
  • Spitale deja existente (construcţii noi care preiau integral activităţile medicale ale unor spitale). Exemple: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C. C. Iliescu" Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu;
  • Reabilitări, extinderi sau înfiinţări de secţii/pavilioane care fac parte din spitale deja existente. Exemple: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - relocarea şi modernizarea activităţii secţiei de oncologie şi înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia" Bucureşti - construirea unui centru de psihiatrie pediatrică”, spune Ministerul Sănătăţii.

Conform ministerului, din această listă de 49 de obiective de investiţii, în urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiţii. Lista va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern, ulterior demarându-se procedurile de finanţare specifice fiecărei investiţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE