Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premieră în Statele Unite. Dansatoarele exotice din California își fac sindicat

Dansatoarele exotice de la un bar din Los Angeles sunt pe cale să devină singurul grup de stripteuze înscrise într-un sindicat din Statele Unite. Dansatoarele cer de peste un an condiții mai sigure la locul de muncă, un salariu mai bun și o asigurare de sănătate, printre alte beneficii.

Pentru ca dansatoarele exotice din Los Angeles să poată fi reprezentate de un sindicat și să intre în negocieri colective, Consiliul Național pentru Relații de Muncă trebuie să certifice un vot al breslei. Dar acest proces a fost blocat timp de luni bune, din cauza obiecțiilor și al contestațiilor în justiție, venite din partea conducerii clubului de noapte unde lucrează.

”Este atât de interesant. Este o nebunie că nu a mai existat un club de striptease sindicalizat, de 25 de ani. Se pare că este o industrie care are nevoie de așa ceva”, a spus o dansatoare.

”Pare ireal. Simt că este cel mai important lucru pe care l-am făcut vreodată”, a mai precizat o fată.

Cu toate acestea, în cadrul unui acord recent, avocații proprietarilor clubului au fost de acord până la urmă să recunoască sindicatul. Acest lucru deschide calea pentru intrarea în legalitate a sindicatului, programată foarte curând.

”Această realizare este absolut cel mai bun lucru pe care l-am realizat vreodată în viața mea. Este enorm. Este monumental și istoric”, a menționat o dansatoare.

Acesta nu este primul caz în care stripteuzele din Statele Unite au cerut recunoașterea unui sindicat. La sfârșitul anilor '90, dansatoarele dintr-un club din San Francisco au organizat Sindicatul Dansatoarelor Exotice. Însă acel club a fost închis în 2013. Așadar, dacă aceste rezultate vor fi certificate de Consiliul Național pentru Relații de Muncă din Statele Unite, așa cum este de așteptat, dansatoarele clubului din Los Angeles vor deveni singurele stripteuze din țară care vor avea sindicat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE