Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prăpastia dintre generații: „mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a dat BAC-ul în șosete sunt, de fapt, elemente de brand

„Mini-cărțile” de pe adidașii elevei care a dat BAC-ul în șosete sunt elemente de brand. În realitate, era vorba despre o pereche de Off-White, unele dintre cele mai căutate modele de către tinerii și pasionații de modă urbană de la noi.

După proba de bacalaureat la Limba și Literatura Română, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia o elevă a fost pusă în situația de a da examenul în șosete. Mai precis, un membru al comisiei nu a lăsat-o să își poarte adidașii, care aveau un mesaj în limba engleză. Ba chiar, ulterior, secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a declarat că era vorba despre „o pereche de adidași de care atârnau niște mini cărți. erau anumite texte scrise pe acele cărticele”.

 

În realitate, perechea în cauză este un model Off-White, în vogă în rândul tinerilor și al pasionaților de modă urbană. În esență, echivalentul din 2023 al adidașilor Torsion, care făceau furori printre adolescenți în primii ani de după Revoluție. 

Modelul are anumite detalii specifice brandului Off-White. Printre ele. celebrele tag-uri de plastic care, în funcție de preferințe, sunt păstrate sau date jos de pe pantof. De asemenea, alte perechi au și „etichete” atașate pe pantof pe care, de regulă, apare în limba engleză mesajul „Definim zona gri dintre negru și alb drept culoarea Off-White”. Un brand statement prin care, folosind cuvintele regretatului designer Virgil Abloh, este explicată alegerea numelui.

Din cauza acestor „mini-cărțile”, eleva de la Liceul Gheorghe Șincai, unitate școlară care a tot deschis jurnalele de știri, zilele acestea, s-a trezit în situația de a risca eliminarea din examen. A primit totuși o a doua variantă din partea comisiei: să se descalțe, adidașii să fie puși într-un dulap, iar ea să susțină proba la Limba Română în șosete.  Așa cum explică și diriginta elevei, Silvia Mușătoiu, situația oricum absurdă a degenerat când fata a vrut să meargă la baie în timpul examenului. 

”După acest episod, fata era foarte mirată, foarte contrariată.Mi-a spus că a avut două variante: ori descălțată, ori plec acasă. În timpul probei a mers la toaletă și a mers la toaletă desculță”, a povestit profesoara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE